Susanne Zaal: een karakteristieke, energieke kunstenares in hart en nieren, inmiddels een echte Amsterdamse en onwaarschijnlijk goed in haar werk. Kunst waar je meteen de emotie van de kunstenares in herkent. Haar abstracte, psychologische en emotionele portretten nemen je mee in een achtbaan van emoties.

Zoals Susanne zelf zegt ‘ik werk intuïtief, mijn werk ontstaat door een bepaalde sfeer of gemoedstoestand’. Je weet nooit waar ze mee zal komen, en dat maakt haar werk interessant.

 

De Academie voor Beeldende Vorming (AHK) was de plek waar ze de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd, en nog veel belangrijker, waar ze heeft geleerd hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen door nieuwe dingen te proberen. Susanne maakt gebruik van verschillende materialen, daarentegen blijft acryl haar basis, aangezet met Oost-Indische inkt. Hetgeen wat Susanne echt onderscheidt in haar werk is dat ze haar kunst niet alleen op canvas creëert, maar ook op flinterdunne houten plankjes: een vindingrijk idee dat je niet vaak zult tegenkomen. Susanne is een beelddenker, ‘alles kan interessant zijn, als je er maar goed naar kijkt’. Zo is haar IJmuiden/NSDM werk geïnspireerd op de gelijknamige industriële locaties. De composities zijn samengestelde fotofragmenten die zich samen met de kleuren in elkaar laten mengen.

 

Ook uit haar passie voor mode haalt ze inspiratie. Door deze passie kwam ze in contact met de oprichtster van het modelabel By Bar. De opdracht was om kunst te maken, passend bij haar zomercollectie voor het lookbook.

Voor Susanne is kleur háár rode lijn in al haar bewegingen geweest, het liefst zo fel mogelijk. Voor deze opdracht heeft ze echter het roer omgegooid en een prachtige pastelkleurige expositie gecreëerd, waar toch nog volop kleur aanwezig is. Welke weg Susanne ook in zal slaan, haar gebruik van kleur en emotie zal je altijd herkennen.

Neem hier contact met Susanne op voor meer info.

 

SUSANNE ZAAL

Amsterdam, the Netherlands

Tel.:+31 6450 496 32